Webbhotell - Den kompletta guiden för nybörjare

Guider

Delad hosting är en idealisk, ekonomisk lösning för företag som vill köra flera webbplatser. Fördelarna och nackdelarna med att dela en server beror på en mängd olika faktorer, inklusive värdföretaget, antalet inblandade webbplatser och mängden trafik som webbplatserna får.

En systemadministratör hanterar servern och webbplatserna för att säkerställa att de körs säkert. Ägaren till varje webbplats har inte individuell åtkomst till alla rotfiler. Eftersom små företag och webbansvariga på personliga webbplatser inte använder alla funktioner och resurser som är tillgängliga för dem är delad hosting ett utmärkt val.

Hur mäts utrymmet?

I delad hosting erbjuds utrymme i form av gigabyte. Ju fler byte ett företag har, desto fler filer kan det vara värd för. Webbplatser med mycket trafik kräver mer bandbredd, vilket innebär att de får majoriteten av det delade utrymmet. En enkel blogg kräver mindre bandbredd än en webbplats för musik- eller videostreaming, därför kommer den förra att få mindre utrymme att dela.

Vilka är fördelarna med delad hosting?

Kostnadseffektivitet och enkelhet är de två största fördelarna. Att dela serverutrymme kan vara ganska billigt. Eftersom leverantörerna inte behöver spendera mycket pengar på resurser kan de erbjuda webbhotell till rabatterat pris. De kostnadsfria tilläggen, som mallar och webbplatsbyggare, sparar också webbansvariga pengar.

Värden hanterar resurserna och underhåller servern, vilket gör det mycket lättare för webbplatsägarna. För de tekniskt utmanade är detta den bästa lösningen eftersom ingen kunskap om programmering, design eller hosting krävs.

Vad bör man tänka på när man väljer ett delat webbhotellföretag?

Ett idealt delat webbhotell är ett företag som ger sina medlemmar en bra plan som passar alla erfarenhetsnivåer. Alla från nybörjare till erfarna proffs bör kunna använda verktygen och komma åt kontrollpanelen utan problem. En bra delad hosting kommer att ge alla användare gratis webbplatsbyggare och stöd för programmeringsspråk.

Det är också viktigt att välja ett företag som erbjuder utmärkt kundservice. Kvalitetstjänst är ett tecken på att företaget verkligen är intresserad av användarnas framgång. Servern måste underhållas säkert och på lämpligt sätt för optimal prestanda. Webmasters bör kunna få teknisk support när de behöver det.

De andra webbplatserna som är inblandade i värddelningen är något annat att tänka på. Om andra webbplatser får mest trafik och kräver mycket bandbredd, kommer de få som inte upplever lite stillestånd. Det bör finnas gott om resurser för ALLA användare och inte bara några få utvalda. Varje webbplats bör få en hel del bandbredd.