Webbhotell - Den kompletta guiden för nybörjare

Guider

Att välja rätt webbhotell är viktigt

Oavsett om du lägger upp en personlig eller kommersiell webbplats bör du välja din webbhotellleverantör klokt. Anledningen är att du absolut vill att din webbplats ska ses av det största antalet människor. För att göra det är det viktigt att ta lite tid att gå igenom vissa grundläggande men mycket viktiga faktorer som säkerställer mer synlighet för din webbplats.

Poäng att tänka på när du väljer webbhotell

Det finns så många webbhotell och paket som erbjuds idag. Var och en av dem har sina egna unika fördelar och svagheter. Så hur skulle man bestämma vilken man skulle välja?

Även efter att du zonat in på en viss leverantör måste du fortfarande välja det värdpaket som passar dig. Varje webbhotell erbjuder många olika typer av paket att välja mellan. Den mest populära typen är paketet ”Obegränsad bandbredd”.

Följande punkter bör göra din uppgift att välja webbhotell enklare för dig.

1. Serverupptid och kundsupport:

Det mest grundläggande för att en webbplats ska hittas på internet beror på om servern där filerna lagras är online, dvs igång vid en given tidpunkt. Detta kallas Server Uptime. Du kommer att upptäcka att de flesta webbhotell leverantörer kräver 99,99% serverdrifttid. Vissa hävdade till och med 100%.

Om du har tid kan du söka efter kommentarer från användare av leverantören på internetforum eller någon annanstans online. Eller gå till de större mer etablerade webbhotell som har byggt ett pålitligt rykte. De flesta bra värdföretag har flera serverdata och säkerhetskopior. Några lovade också 100% och de gör det genom att garantera återbetalning av avgifter i händelse av att eventuella stillestånd kan hända.

En annan mycket viktig egenskap hos ett bra webbhotell är kundsupport. De bör ge kunderna support dygnet runt via telefon och internet. De borde ha en bra samling handledning och vanliga frågor på sin webbplats om du behöver hjälp. Gör inget misstag, du kommer att kontakta ditt webbhotell oftare än du tror, ​​särskilt om du menar allvar med din webbplats.

2. Prissättning & inkluderade funktioner

Utbudet av priser och funktioner som ingår i webbhotellpaket är ganska brett. Du vill ha en rättvis balans mellan funktioner och kvalitet som passar dina behov. Som med alla andra produkter blir billigt vanligtvis lägre kvalitet. Å andra sidan kan viss prissättning vara orimlig utan något speciellt värde.

Priserna på webbhotellpaket är vanligtvis beroende av vilken uppsättning funktioner som ingår. Dessa inkluderar datalagring och bandbreddsbegränsningar, antal tillåtna tilläggsdomäner och underdomäner, antal e-post- och ftp-konton värd, delade eller virtuella eller dedikerade serverplaner, programmeringsspråk och databaser, webbplatsverktyg, kundvagn etc, och listan fortsätter. Man kan lätt förväxlas med dessa många val mer, så om du inte känner till dem. Oroa dig inte, vi kommer att täcka de väsentliga i nästa avsnitt.

Priser för delade webbhotellpaket till ett verkligt värde börjar vanligtvis runt 6-8 US $ per månad. Virtuell privat / dedikerad server runt 30-50 US $ och dedikerade servrar till 60-80 US $.

Prissättningstips: Om du inte har skaffat ett domännamn eller vill lägga till ett annat, inkluderar vissa paket gratis domän med värd. De kan vara en bra affär.

3. Datalagring och bandbreddsgränser

Om du är ny på att sätta upp webbplatser kanske du har väldigt lite idé om hur mycket datalagringsutrymme och bandbredd din webbplats behöver. För det första, oroa dig inte för mycket om detta. Även de mest professionella människorna kommer att berätta det för sig själva. Eftersom dina behov kommer att växa när antalet besökare på din webbplats ökar, kommer du att veta allt om det när du går vidare.

Datalagringsutrymme: Om du inte tänker vara värd för massor av video / filmklipp eller en enorm mängd stora upplösningsbilder, kommer de flesta värdpaket att göra. Normala webbplatser upptar sällan mer än 40-50 MB (megabyte lagringsutrymme). Det grundläggande delade webbhotellpaketet för toppregistratorn som kostar $ 4,99 pm innehåller 10 GB (1000 MB) lagringsutrymme.

Bandbreddsgränser: Bandbreddsgränsen är mängden dataöverföringar som dina värdtillstånd per månad har. Detta beror på hur många besökare din webbplats har och vilken typ av filer du betjänar, dvs. grundläggande webbsidor, bilder eller videoklipp etc. Även här, inte så mycket att oroa sig för vanliga webbplatser. De flesta webbhotell erbjuder ”Obegränsad bandbredd” även på deras värdepaket för delade värdar.

Ett ord av försiktighet dock för dem som tänker vara värd för video- / filmklipp eller högupplösta bilder. Låt dig inte luras av Unlimited Bandwidth Shared Hosting-paket. Om du går igenom ”Användningsvillkor” och ”Gemensam användningspolicy” för de flesta delade webbhotellpaket kommer de utan tvekan att ha ett avsnitt där det står att du inte är tillåten eller kommer att debiteras extra för ”onormalt hög databandbredd”. Råd är att du förmodligen kommer att vara bättre att välja VPS eller dedikerad server eller Cloud hosting eller paket med hög bandbredd.

 

4. Delat värd vs virtuell privat server vs dedikerad server vs molnhotell

Hur väljer jag mellan dessa typer av värdar? Enkelt uttryckt bör du välja hur upptagen eller populär du tror att din webbplats kommer att delas – delad – VPS – dedikerad – moln, i den ordningen.

Delat värd: Majoriteten av webbplatser på internet är delat värd. Det är bra för personliga och små webbplatser. De är de mest ekonomiska av värdpaket. Vid delad hosting är ett antal värdkonton vanligtvis 10-100 värdar på en enda fysisk server. De delar samma serverlagring och bredbandsanslutning.

Delad hosting rekommenderas särskilt för nybörjare och små till medelstora personliga och kommersiella webbplatser som inte är värd för nedladdning av bilder / film / video. De kan kosta mellan $ 5- $ 15 per månad.

Virtuella privata servrar: Denna typ av värd används vanligtvis av medelstora webbplatser med krav på lagring och bandbredd. Virtuella privata servrar finns på unika ip-adresser (t.ex. 192.170.1.8) och är praktiskt taget som en dedikerad fysisk fristående server, men till lägre kostnad än en fysisk dedikerad server. Sättet det fungerar är att flera konton säger att 3-10 är värd på en enda fysisk server, där varje konto har sitt eget unika värd-ID eller ip-adress, datalagring och bandbredd åtskilda från varandra genom programvara.

VPS-hosting kan kosta mellan $ 30 och $ 150 per månad beroende på funktionerna för ett 1-års kontrakt. Obs: Alla värdpaket sänks när du ökar antalet år av kontrakt.

Dedikerad server: De används vanligtvis av medelstora till stora webbplatser som behöver lagring och bandbredd skalbar enligt deras behov. De är värd på separata fysiska servrar. Med andra ord har de en server uthyrd till dem. De har full kontroll över servern med sin egen unika adress, hårddisk, ram och bandbredd.

Priset för att hyra en dedikerad server beror på de fysiska komponenterna på servern, hårddiskens kapacitet, processorversionen, mängden RAM och bredbandsanslutningen. Priserna kan variera mellan $ 65 och $ 200 och utöver per månad.

Cloud Hosting: En relativt ny sak i webbhotellvärlden, Cloud hosting är nästa generations värdtjänst. I stället för att ha en fysisk server använder molnhosting flera servrar som är placerade på olika platser anslutna till varandra.

De största fördelarna med molnhosting är skalbarhetsfaktorn och kostnadseffektiviteten. För stora webbplatser finns det stora fördelar. Eftersom en webbplats växer sig större än den nuvarande kapaciteten är allt de behöver göra att lägga till en annan server för att gå med i nätverksgruppen av servrar.

Molnhotellpaket kan prissättas från $ 100 till $ 550 och utöver beroende på lagrings- och bandbreddskraven.

5. Addon Domains & Sub Domains

Addon Domains är domännamnen dvs webbplatser t.ex. “Http://www.yoursite1.com”, “http://www.yoursite2.com” som du vill vara värd för din webbhotell. Om du tänker vara värd för mer än en webbplats måste du välja det paket som tillåter det. De flesta av de billigaste webbhotellpaketen tillåter bara en webbplats.

Underdomäner: De är de olika kataloger som du kanske vill skapa t.ex. ”Http://directory1.yoursite.com” eller ”http://directory2.yoursite.com”. Antalet tillåtna underdomäner kan skilja sig åt i olika paket. Blanda inte detta med mappar, t.ex. “Http://www.yoursite.com/folder1” eller “http://www.yoursite.com/folder2”. Det finns ingen gräns för mappar.

6. E-post- och FTP-konton

E-postkonton: Dessa är unika e-postkonton för din / dina webbplatser, t.ex. “Namn@dittwebbplats.com”. Du kan ställa in dessa och ge dem till vem som helst, dina vänner, besökare, kunder. Inga bekymmer här, för de flesta värdpaket kommer att ge dig mycket.

FTP-konton: FTP står för ”File Transfer Protocol”. FTP-konton används för att komma åt dina värdfiler från webbprogramvaror. De är till stor hjälp för webbansvariga genom att de låter dig uppdatera, ta bort eller skapa nya filer och mappar i din värd direkt från webbdesignprogramvara och ftp-programvara. Inga bekymmer här också eftersom de flesta paket ger dig mer än tio konton. Du kan fördela detta till dina designers och medarbetare som du vill.

7. Programmeringsspråk och databaser

Frontpage Server Extension, PHP5, Custom PHP.ini, Perl w / FASTCGI, Python CGI, Java, Ruby CGI, Ruby on Rails w / FASTCGI, ColdFusion, MySQL (Unix), MsAccess, MySQL (Win) etc.

Dessa är programmeringsprogramvaror och databaser som används av din värdserver. De används för de mer avancerade webbfunktionerna som automatiserad innehållshantering, användarhantering, körning av skript och program etc. Om du inte förstår dem behöver du inte. Eftersom det mesta av paketet innehåller populära språk och databaser som du kan behöva när du vill använda dem.

8. Innehållshantering, Bloggar, forum: Drupal, Joomla, Mambo, Nucleas, Moodle, WordPress, Geeklog, Lifetype, Serendipity, phpBB, SMF, Vanilla Forum etc.

Dessa är färdiga verktyg för att skapa bloggar, forum och innehållshantering för att förbättra webbplatser. De flesta paket har tillräckligt med val här också.

9. Webbplatsverktyg, marknadsföringsverktyg, kundvagn Webbplatsverktyg: Webbplatsbyggare, webbanalysverktyg, FrontPage-tillägg, Google anpassad sökning, Googles verktyg för webbansvariga etc.

Dessa är grundläggande verktyg som hjälper till att bygga webbplatser, mäta webbplatsens popularitet och statistik och webbplatsförbättringar som ingår i de flesta webbhotellpaket.

Marknadsföringsverktyg: Google AdWords-kredit – $ 50, Yahoo! Sökmarknadsföringskredit – $ 25, Facebook Ads-kredit – $ 50 etc.

Det här är annonskrediter för reklam för din webbplats. De är bra fynd om det ingår.

Kundvagn – För dem som vill sälja produkter online är detta verktyg ganska viktigt. De flesta paket inkluderar dem.

10. Tips för webbhotell för bra SEO

En av de saker som förbättrar sökmotoroptimering (SEO) och bör övervägas när du väljer ett webbhotell är platsen för servern. Erfarenheten visar att sökmotorer gynnar lokalt hostade webbplatser när sökning görs. Stora sökmotorer som Google är kända för att ge företräde åt webbplatser som hostas lokalt. Det betyder att det att ranka sig högre i t.ex. Storbritannien hjälper det att ha en webbhotellserver som finns i Storbritannien. En annan sak som också är känt för att hjälpa SEO i lokala sökrankningar är regionala toppdomäner eller domännamn. Så för Storbritannien ges domänerna.co.uk eller.org.uk preferens.

En annan punkt att notera är att delad hosting kan skada din webbplats SEO-ranking. Experter tror att om du har en webbplats som delar samma server och ip-adress som en Google-bestraffad webbplats, lider din webbplats också som ett resultat. Det uppenbara sättet att undvika detta är att vara värd för din webbplats eller webbplatser på en separat ip-adress vilket innebär en dedikerad server för en virtuell privat server.