Allt du behöver veta om cloud hosting

Guider

Oavsett om du har en start-up eller ett medelstort företag, eller tillochmed ett stort företag har du nog insett det smidiga av att välja en molntjänst. Med teknikutvecklingen har molnutbudet blivit ännu mer attraktivt och viktigast av allt gör det ditt företag enklare.

Om du inte har någon större uppfattning om vad ett molnbaserat webbhotell innebär kan det vara bra att få reda på vad det innebär.

I grund och botten syftar ”Cloud hosting” till ett webbhotell som tillhandahålls via flera servrar som är sammankopplade och bildar ett ”moln”. Med en pålitlig molnhotellleverantör kan du njuta av förbättrad tillgänglighet, kostnadseffektivitet och skalbarhet.

En av de största fördelarna med molnbaserat webbhotell är att du kan använda tjänsten enligt dina krav och bara betala för det du använder, samt att du kan använda det ifrån valfri plats förutsatt att du har tillgång tillinternetuppkoppling. 

Skillnad mellan IaaS och PaaS

Om du är orolig för de praktiska exemplen på molnhosting, kan du märka dessa både under Infrastruktur som en tjänst (IaaS) såväl som plattform som en tjänst (PaaS).

Under IaaS får du en virtualiserad hårdvaruresurs som du kan använda för att installera en programvarumiljö efter eget val innan du skapar en webbapplikation. Tvärtom, när du väljer PaaS får du samma programvarumiljö som en lösning. Detta kan vara en databassupport, en webbserverprogramvara, ett operativsystem eller ett programmeringsstöd. Med hjälp av denna programvarumiljö kan du installera och utveckla en webbapplikation direkt.

Om ditt företag har flera komplexa IT-infrastrukturer och du har en grupp erfarna IT-proffs kan du överväga att välja en IaaS-modell som kan anpassas utifrån dina egna behov. Om du inte behöver ta itu med en extremt komplicerad affärsprocess kan du också välja en PaaS och njuta av den enkla driften.

Som företagskund kan du överväga att välja ett virtuellt datacenter, även förkortat VDC, som är en utvecklad version av cloud hosting. Detta använder ett virtualiserat nätverk av servrar i molnet. Detta kan användas för att vara värd för hela företagets IT-verksamhet, inklusive webbplatserna.

En offentlig molnmodell är ett annat exempel på webbhotell som är ganska relevant för företagare. Detta hänvisar till processen att vara värd för webbplatser på virtuella servrar som hämtar resurser från en gemensam källa. Den här källan används också för andra virtuella servrar som är offentligt tillgängliga.

Detta säkerställer att uppgifterna är helt säkra och hålls privata. Det säkerställer också att data kommer att vara tillräckliga för de flesta webbplatsinstallationer.

Så om du vill säkerställa en säker och pålitlig affärsmiljö bör du välja en pålitlig molnhostingtjänst.

Bedriver du en enkel hemsida räcker det gott och väl med de vanliga webhotellspaketen som de olika leverantörerna har.